Onsdag 29 juli 2015

Palmemordet i Stockholm fredag 28 februari 1986

En tanke bara:

Om det varit Lisbeth Palme som blivit skjuten på Sveavägen i stället för Olof Palme, och han hade pekat ut Christer Pettersson som mördaren, hade Pettersson då blivit frikänd?

•••

Måndag 26 augusti 2013

Alla kan äta vegetariskt i skolan! 

 Någon förvirrad företrädare för skolmaten sa i medierna att skolan har en pedagogisk uppgift när det gäller barnens matvanor. Nonsens! Skolan har en övertro på sig själv. Det mesta man lär sig i livet lär man hemma, bland kamrater och genom att finnas till i verkligheten. Inställningen till mat är väldigt olika bland världens kulturer när det gäller animalisk föda, men inte när det gäller vegetarisk. Där går det att välja ut sådant som alla kan äta. Servera det i skolan! Strunta i kött och fisk, det kan barnen äta hemma om dom vill. Jag är inte alls vegetarian, men jag äter både gröt, potatis, sallad, lök och morötter och en massa annat ändå. Varför bråka om vissa rätter i skolan när det finns mat som alla kan äta?!

•••

Torsdag 23 maj 2013

Trängselskatteomröstningsröstningen 

”Vi är valda av folket för att fatta obekväma beslut.”

Göteborgs kommunfullmäktige röstade i dag som väntat för en folkomröstning gällande trängselskattens vara eller icke vara, med en rösts övervikt.  Redan är hoten från politikerna igång: Röstar folket mot trängselskatten så vankas minsann skattehöjningar! För frågan handlar ju inte bara om biltullar, utan också om den del av Västsvenska paketet som kallas Västlänken. Det är en 8 km lång järnväg, varav 6 km består av en totalt meningslös tunnel under stan, med tre stationer. Detta till en kostnad av minst 30 miljarder kronor!

Samtidigt som tågtunneln ska byggas är rivningsvågen igång igen i Göteborg som därigenom blir en ännu bättre, vackrare och rikare stad! Menar dom ansvariga. Politikerna lever i ett glädjerus som inte setts sedan 1970-talet! Helt i onödan ska Lisebergshallen, gasklockan, Valhallabadet och Scandinavium rivas, och ostindiefararen Götheborg ska gå ett ovisst öde tillmötes sedan politikerna beslutat att ta sin hand ifrån den.

Men det är nog inte bara detta att politikerna anser sig vilja förbättra – ”Medicin ska smaka illa, då verkar den bättre!” – utan det är i första hand en maktdemonstration! Människorna, folket, småfolket, dom som betalar kalaset, alltså dom obetydliga väljarna som röstar vart fjärde år, ska inte tro att dom har något mer att säga till om – dom ska aldrig känna sig säkra! Dom ska veta att vilken dag som helst kan deras hem tas ifrån dom, försvinna från jordens yta och dom själva förvisas någonstans i fjärran. Känns detta igen? Javisst – terror! Helt vanlig simpel terror, som Stalin, Hitler, Mao Zedong och alla härskare i alla tider använt sig av. Dom flesta medborgare får leva sina liv i fred, men en del får det inte – och ingen vet vem som drabbas nästa gång, eller av vad. Rätt vad det är byggs ett höghus som skymmer utsikten, eller så försvinner barnens gräsmatta för ett parkeringshus.

Varför är politiker så förtjusta i politikerförakt?

Och varför låter dom så förvånade när ämnet förs på tal?

•••

Torsdag 2 maj 2013

Tobias Billström, ett demokratiskt valt diktatorsämne 

Migrationsminister Tobias Billström (M), 39, sa i Aktuellt torsdagen 2 maj 2013 angående att ett antal kommuner inte vill ta emot ensam-kommande flyktingbarn: ”Jag tror att vi alltid ska arbeta med frivilligheten som första utväg, men om frivilligheten inte hjälper så det helt riktigt att det måste finnas ett tvång.”

Det skulle aldrig falla mig i att jämföra Tobias Billström med Hitler, Stalin, Mao Zedong o.s.v., för han är ju en nolla, men han är tillräckligt farlig för att han aldrig någonsin mer ska väljas till något som helst ämbete.

•••

Torsdag 11 april 2013 

Franska systemet – lägre hyror  

 Det är väl självklart att fastighetsägarna inte har något intresse av låga hyror! Staten betalar ju den del av hyran som hyresgästen inte har råd med. Men så kan det inte hålla på. Svenska folket har sig självt att skylla som röstat på partier som köper röster med bidrag, som tyst sett på när hundratusentals lägenheter med låg hyra rivits och som accepterat systemet med omvandling av hyresrätter till bostadsrätter.

Nu måste husen från 1950- och 60-talet renoveras, och därmed ska hyrorna chockhöjas, påstår fastighetsägarna. Så är det naturligtvis inte! Hyresgästerna har i alla år betalt in pengar till reparationsfonder, så det borde väl hjälpa till. Men, framför allt, husen ska inte lyxsaneras! Inför det franska systemet! Där släpar alla med sig sin köksutrustning och tvättmaskin när dom flyttar. Nu betalar vi för spisar, kyl- och frysskåp och köksfläktar hela livet och kan inte välja vare sig pris eller märke. Och med jämna mellanrum byts hela köksutrustningen ut, antingen den är sliten eller inte. Detta för att det blir billigare för fastighetsägaren! Sluta med dom dumheterna! Att bo är en mänsklig rättighet och den ska inte fastighetsägarna sko sig på.

•••

Onsdag 20 mars 2013

Kriminella koalitionsbröder jubilerar

I dag är det tio år sedan USA och koalitionen angrep Irak på helt felaktiga grunder. Varför sitter inte George W. Bush och Tony Blair bakom lås och bom? Att Saddam Hussein var en skurk försvarar inte krossandet av en nation och dess folk med över en halv miljon döda. Och det är inte slut än.

•••

Söndag 17 mars 2013

Politisk pedofili

Mer än 1.000 ensamkommande flyktingbarn har försvunnit i Sverige dom senaste fem åren! Vi är väldigt duktiga i Sverige… Beskäftiga svenska politiker låter som vanligt sin internationella prestigejakt gå före medmänskliga hänsyn. Varför lockar och lurar vi hit dessa barn, varför stjäl vi dom i stället för att hjälpa dom till en ljus framtid i deras hemland?

Sverige uppmuntrar etnisk rensning

Nu får vi lära oss i tidningar och radio att det är synd om romer som tigger i Sverige. Ja, det är klart! Dom utsätts ju för etniskt rensning i sina hemländer! Rumänien och Bulgarien trakasserar sina romer för att driva ut dom från deras eget hemland. Och vi uppmuntrar och deltar i denna etniska rensning! Nu tycks vi anse det vara pittoreskt med äkta tiggare i stadsbilden, liggande utspridda på trottoarerna. En ilning längs ryggraden av skräckblandad förtjusning! Vi har tydligen tänkt döma tiggarna till evigt tiggeri. I stället ska vi naturligtvis kräva att romerna får sina lagliga mänskliga rättigheter i hemländerna, alltså bostad, utbildning och arbete. Men vi svenskar gör ingenting, mer än att skänka en skärv och därmed köpa oss ett gott samvete. Tiggarna ska skickas hem, och EU-politiker ska följa med och se till att romerna får sina rättigheter – annars kastas länder som Bulgarien och Rumänien ut ur EU! Att lägga en tia i en plastmugg löser inga problem! Ynkligt, Sverige! Vi vet hur det gick när etnisk rensning fick pågå i Nazi-Tyskland: Miljoner judar och romer mördades. Det får ALDRIG hända igen!

Knark legaliseras i Köpenhamn

Samtidigt som Sverige ska förbjuda rökning så ska Köpenhamn tillåta knark. Men det är väl inget nytt att köpa knark där! Det gjorde kompisar till mig i årtionden i den s.k. fristaden Christiania. Nu är dom döda eller svårt sjuka. Att släppa knarket fritt innebär inte att langningen minskar, utan bara att den tar andra vägar. T.ex. så kan ju knarkkartellerna sänka priset, vilket inte är något nytt. Spriten är fri i Sverige, men langning till minderåriga och smuggling pågår för fullt.

•••

Onsdag 13 mars 2013

Ny skägglös påve

En ny påve valdes i dag, nr 266: Jorge Mario Bergoglio blev Francicus. Alla tidigare påvar har varit maktgalna kvinnofientliga lögnare som velat bestämma över alla kvinnors sexualitet och få dom att föda så många barn som möjligt. Med resultat att jorden nu är överbefolkad. Lögnen består i påståendet att det finns en gud utan att det bevisas. Men sådana bagateller är väl bara en tvist om påvens skägg. Hur denne nye påve ska agera lär vi få veta. Förhoppningarna är inte stora…

•••

Måndag 31 december 2012

Censur blev ordet för året

Vi kan nu konstatera att Sverige raskt går mot mer och mer censur, inte under protest från medierna och journalisterna – utan pådriven av mediemänniskorna! Dom är själva i högsta grad delaktiga. Tydligast har ju varit att alla som antytt att dagens invandring skapar problem konsekvent tystats och kallats för rasister. Sverigedemokraterna är alla mediers villebråd. Men vi tar några exempel från det gångna årets censuriver. I inlägget från 26 september tar jag upp Tintins utrensning från Kulturhusets avdelning Tiotretton i Stockholm, och  ordet neger som numera inte bara är rasistiskt – i en tid när vi borde ha avskaffat rasismen för länge sedan – utan också ett bevis för att dom var rasister som använde ordet på den tiden det inte fanns något annan ord för en svart afrikan eller afroamerikan!

Men, som sagt, fler exempel från det nu utsugna, utdömda och utdöende året 2012:

Det hördes nyligen förvånade röster när det visade sig att inte alla Barbiedockor var utrensade från förskolorna!

Så var det julafton som förstördes av att en svartmålad leksaksdocka (!) tagits bort från Disneys I jultomtens verkstad, Santa’s Workshop. Anledningen skulle tydligen vara att barnen blir rasister om dom ser en svart docka. Eller? Jag har sett den dockan i över ett halvt sekel utan att ens tänka tanken!

Att tiggeri kan tänkas vara ett yrke får man inte säga i radio och TV.

Ord ändrar betydelse, det är helt naturligt, men då ska man ta  den diskussionen och inte tysta ner den! Fler ord som inte få användas är zigenare, eskimå, tattare, mongoloid, sinnessjuk, dåre. Dessa ord var dom vi hade förr, och skulle någon gamling i dag råka använda dom av gammal ovana, så behöver inte det betyda att detta är en person som är full av fördomar mot alla sorters människor och företeelser.

Indian är ett ord som förekommer fortfarande, men det bör naturligtvis rensas ut och bytas mot det korrekta Indigenous people of the Americas, och då helst på något inhemskt språk av vilka det finns 600-700; då har dessutom något tusental försvunnit sedan Columbus tid.

Det ska vara gott att leva – men varför göra det enkelt?

•••

Onsdag 26 september 2012

Censur, utrensning av Tintin och N-ordet

I går tisdag 25 september sa Behrang Miri, den konstnärlige ledaren för Kulturhusets biblioteksavdelning Tiotretton i Stockholm, att han skulle förbjuda Tintin där. Strax efter tog han tillbaka det. Det borde han inte hunnit, utan fått sparken direkt. Det finns rasism i Tintin och an massa annan litteratur och det ska påpekas och diskuteras. Men vi ska inte bli bildstormare och bokbrännare som nazisterna i Tyskland på 1930-talet. Vi vet ju hur det gick med yttrandefrihet och demokrati där. Hitlers Mein Kampf finns tillgänglig, och ska så vara, hur vedervärdig den än är. 

Så har vi ordet neger som numera allt oftare i Sveriges Radio enligt amerikanskt mönster kallas N-ordet. T.o.m. min frispråkige ifrågasättande favorit Thomas Nordegren hukade i Nordegren & Epstein i dag onsdag vid samtal med Oivvio Polite och sa: ”Det är N-ordet här som…” Det gällde Hottentottvisa av Thorbjørn Egner som Margaretha Kjellberg sjöng in 1955, om en negergrabb som var en äkta hottentott. Vad var rasistiskt i det? Neger betydde svart och khoikoier i södra Afrika kallades hottentotter. Dessa ickerasister sa också australnegrer, zigenare, eskimåer och lappar. Andra ord fanns inte och dom användes av alla. Nu har plötsligt alla dessa hedervärda ickrasister omvandlats till ärkerasister! Och deras verk ska rensas ut, brännas på bål! Som Astrid Lindgrens Pippi Långstrump vars pappa var negerkung. Det fanns ju ingen rasism i det! Att språkbruket ändras är inget konstigt, men människor blir inte plötsligt rasister över en natt för det! 

Frågan är alltså: När blev ordet neger rasistiskt i Sverige? Neger betyder alltså svart och så användes det i svenskan fortfarande på 1960-talet, 70-talet och antagligen på 80-talet. Vem började använda det som ett uttryck för rasism? Homosexuella män gjorde ett genidrag när dom adopterade det kränkande och nedsättande ordet bög och gjorde det till ett hedersbegrepp som nu är helt accepterat. Någon eller några gjorde tvärtom med ordet neger, och hela medie-Sverige rusade tanklöst efter i flock och anser numera att det är ett rasistiskt ord.

Och så påstod Nordegren att det var rasism när Mark Twain kallade Jim i Huckleberry Finn för negerslav! Var låg rasismen i det? Jim var ju slav – eller får det ordet inte användas heller nu för tiden? Och neger var det gängse ordet för svart. Mark Twain skrev Huckleberry Finn som en satir mot slaveri och vitas inställning till svarta!

Ordet N-ordet ska inte finnas i svenskan som ersättning för ordet neger! Vi ska tala i klartext! Naturligtvis ska vi inte återgå till att använda ordet neger eftersom det är kränkande, men dom som använde det förr ska inte betraktas som rasister och deras verk ska inte eldas upp.

Hur har det kunnat gå så galet att dagens mediemänniskor förvandlats från ifrågasättande journalister till krypande opportunister? Det var inte för att uppleva detta jag blev journalist en gång i tiden.

•••

Fredag 14 september 2012

Schibbye & Persson 

Naturligtvis skulle inte Martin Schibbye och Johan Persson ha dömts till ens något år i fängelse, utan dom fick sitta i en avskyvärd diktaturs fängelse i 14 månader i avskräckande syfte. Nu är dom hemma, och det var på tiden.  

Men dagens hyllningsshow på ABF i Stockholm var  beklämmande.  Där satt en hög helt okritiska Schibbye & Persson-tillbedjare ur den svenska journalisteliten och hyllade två övermodiga och skrytsamma reportrar som misslyckats med sitt uppdrag i Etiopien. Någon tackade Schibbye & Persson för att dom visat svenskarna att Etiopien är en diktatur. Vad är detta? Det har ju diskuterats i evigheter om Sverige ska ge hjälp till Etiopien. Landet är en diktatur och var det också under alla 41 åren Haile Selassie satt vid makten och fick ekonomiskt stöd av Sverige. Bl.a. var Carl Gustaf von Rosen där och byggde upp flygvapnet. Diktatur var det under Mengistus kommunistregim 1977–91. Och diktatur är det nu.

Johan Persson säger att området i Ogaden där Lundin Petroleum borrar efter olja är stängt för hjälporganisationer och journalister, så ”inga har vart på plats”. Det är verkligen den vite upptäcktsresande mannens inställning till afrikaner! Människor bor där! Det finns satellittelefoner och kameror och invånare – då behöver inte svenskar åka dit illegalt. Minst lika tillförlitlig information som den Schibbye & Persson kan åstadkomma. 

Värst av allt är att Schibbye & Persson tog sig in i Etiopien med hjälp av rebellgruppen ONLF, Ogadens nationella befrielsefront.  Om Ogaden ska bli självständigt är helt en fråga för invånarna där, men genom att följa med rebellerna tog Schibbye & Persson ställning för ONLF. Mycket olämpligt när dom påstår sig ha åkt till Etiopien för att undersöka Lundin Petroleum. Nu blev dom krigskorrespondenter i stället. Jonas Persson förklarade på presskonferensen att dom inte ville åka in i Ogaden med Etiopiska militären eller med oljebolag, utan valde den svagare parten! Ingen frågade vad han menade med svagare, som ju är ett ställningstagande för ONLF. Inga frågor om dessa rebeller och Schibbye & Perssons inställning till dom. Och ingen följdfråga, utan nästa fråga ställdes av SVT:s Claes Elfsberg som undrade om dom hade lurats in i en fälla när dom greps.

På frågan varför dom hållit i ett vapen, en Kalasjnikov tillhörig somaliska vakter i al-Sunnamilisen, svarade Persson att dom gjorde det för att ”mjuka upp”, och att det var korkat att åka in i Etiopien med bilderna. Ingen följde upp det.

Och så trodde Schibbye & Persson att dom skulle kastas ut ur landet om dom åkte fast, och inte hamna i fängelse. Naivt! Att svenska regeringen avrått folk från att åka till Ogaden avfärdade Schibbye nonchalant skrattande som något som gällde turister!

Senare i radions Studio Ett svarade Schibbye inte på frågan om sitt förflutna som chefredaktör för tidskriften Rebell, utgiven av Revolutionär Kommunistisk Ungdom som är Kommunistiska Partiets, f.d. KPML(r) ungdomsförbund. Frågan föranleddes dels av att  Schibbye efter landningen i Sverige sa att det var otroligt skönt att vara i ett land där man kan tala fritt! Och dels av Kommunistiska Partiets kontakter med Nordkoreas statsbärande politiska parti, Koreas arbetarparti.

Krigskorrespondent är ju det finaste man kan vara inom journalistiken – pressens adel.  Människor som frivilligt reser ut i världen för att skapa sig berömmelse och profitera på andra människors olycka, elände och död hyllas för detta. Hur galet kan det bli?! Det är lika befängt som att välja politiker som vill ha makt. Man ska välja förnuftiga människor som inte vill ha makt! Och man ska skicka ut människor till krig som inte vill det!   

Krigskorrespondenter är hjältar livet ut. En gång Champ – alltid Champ! Tyvärr. Listan är oändligt lång med bl.a. Barbro Alving och Ernest Hemingway, ett par av mina litterära favoriter. Men dom använde kriget som språngbräda i karriären. 

Schibbye & Persson är inga hjältar. Dom var omdömeslösa och omogna. Vem som helst kan konstatera det. Utom svenska journalister, förstås. Men Schibbye & Perssons misslyckade uppdrag kommer nu att vändas till sin motsats och bli deras livs största scoop som gör dom till miljonärer på böcker och diverse mediejippon. Då får dom råd att åka till Nordkorea och göra reportage om yttrandefrihet.

Ett sorgligt facit av detta spektakel är konstaterandet att den svenska journalistkåren inte är något annat än en förening för inbördes beundran.

•••

Fredag 7 september 2012

Arbetslösa invandrare

Eskilstuna är delat i fattiga och rika. Vad kan det bero på, tro? Studio Ett undrade och intervjuade fattiga arbetslösa invandrare. En invandrardam som väntat på arbete i 17 år förklarade tydligt och klart orsaken: Det är politikernas fel som hämtar invandrare hit till landet utan att skaffa jobb till dom.

Självklart! Det vet ju alla. Men ve den svensk som i media skulle våga säga något sådant! Den skulle omedelbart stämplas som rasist. Därför har vi ingen debatt i invandrarfrågan, för alla mediemänniskor är livrädda för andra åsikter än dom inom mediamaffian  rådande. Märkligt att Studio Ett släppte fram denna intervju. Kursändring?

Men tyvärr är det för sent.

•••

Regalskeppet Vasa faller samman

Det meddelades i dag att ekträet i Vasa harmist en så stor del av sin hållfasthet att fartyget kan falla ihop i en vedhög. Mitt förslag var från början att lägga Vasa i en stor vattentank, så som hon låg i 333 år.

Se vidare under Innovationer & uppfinningar

•••

Tisdag 4 september 2012

Biljettköp på tåg 

Hur länge ska SJ tillåtas styras av tokar?

Det senaste stolleriet är att det ska kosta 1.900 kr på snabbtåg och 1.200 kr på andra tåg om man stiger ombord och ber att få köpa en biljett. Anledningen sägs vara att det är krångligt och tidskrävande att sälja biljetter ombord på tågen. Fullständigt nonsens! Det är ju bara att placera en biljettautomat ombord på tåget! Sådana sitter på varenda buss och spårvagn i Göteborg! Var finns problemet? Man ska kunna åka tåg på impuls precis som man gör med annan kollektivtrafik. På SJ finns ingen människovänlig människa, ingen som kan ekonomi, ingen som vill ha passagerare och ingen som kan tänka.

När jag åkte tåg på Hela folkets järnväg-tiden så gick jag ofta direkt ombord och köpte en biljett av konduktören. Jag betalade då ordinarie pris plus platsbiljett, med skillnaden att jag inte fick någon bestämd plats. 

SJ styrs av politiker precis som Västtrafik som HÖJER taxorna i god tid innan trängselskatten för fordon införs 1 januari 2013! Ett beslut motverkas alltså av ett annat. Helt normalt beteende för politiker.

Varför protesterar inga svenskar mot någonting?

•••

Tisdag 28 augusti 2012

Norges statsminister Jens Stoltenberg – som misskött Norge i sju år – kommenterade 22 juli-kommissionens rapport i Stortinget i dag. Och han avgick INTE!!! Maktens arrogans demonstreras återigen! Mannen har blivit maktgalen och blind för verkligheten!  Han kan ju inte sitta kvar till valet nästa år.

•••

Fredag 24 augusti 2012

Denna dag dömdes den avskyvärde sjuke och galne mördaren Anders Behring Breivik till ett löjligt lågt straff. Ett hån mot allt vad ett rättssamhälle står för. Fredagen den 22 juli 2011 mördade han 77 människor. Inte en människa, eller två eller sju, utan 77 människor. Som straff döms han till minst tio års fängelse! Han kan alltså släppas ut år 2022. Och som om det inte var nog: Han döms till maximum 21 år i fängelse! Det är straffet han dömdes till. För att ha mördat 77 människor. Att det finns en möjlighet att förlänga straffet i femårsperioder är en juridisk finess som inte förtar Norges totala misslyckande i att döma en mördare. Om ett land inte kommit på möjligheten att döma en livsfarlig mördare till livstids fängelse, utan anser att 21 år är maximum, så måste strafflagstiftningen ändras. Straffet ska vara 77 gånger 10–21 år. Alltså 77–1617 år. Den mentalt sjuke Breivik skulle ha dömts för vart och ett av morden till maximalt straff. Naturligtvis är han sjuk, precis som Hitler, men han är ansvarig för sina handlingar. Precis som Hitler.

Fredagen den 22 juli 2011 var en av Norges svåraste dagar någonsin. I och med den felaktiga domen mot Breivik har Norge skapat ytterligare ett trauma, nämligen att rättssystemet inte fungerar. Den norska 22 juli-kommissionens rapport som presenterades måndagen den 13 augusti 2012 var fullkomligt förödande för landets beredskap vid katastrofer. Rikspolischefen Øystein Mæland avgick 16 augusti. Ett ynkligt bondeoffer från Jens Stoltenberg som själv skulle ha avgått, naturligtvis. Han blev statsminister 2005 och hade alltså misskött detta rika land i nära sex år så till den milda grad att det inte ens fanns tillräckligt med polishelikoptrar när dom behövdes!

Om någon inbillar sig att vi hade klarat Breivik och hans mördande på ett bättre sätt i Sverige så lever vi i drömmarnas värld. Tisdagen 13 november 2007 sköts samtliga tre polishelikoptrar sönder i en obevakad (!) hangar på Göteborg City Airport i Säve. Då fanns det bara sex polishelikoptrar i hela Sverige, nu finns det sju. Det finns alltså alldeles för få polishelikoptrar i Sverige. Och dom som finns ska stå i ständig beredskap på polishusens tak! I Sverige lönar det sig bättre för kriminalexperter att skriva deckare – antingen det gäller en polisprofessor, advokat, länspolismästare eller justitieminister – än att driva frågor som minskar brottsligheten. 

Man kan ju t.ex. förbjuda kriminalitet. Som det nu är har det bara satts en prislapp brotten: böter eller fängelse av olika storlek och längd. Rånar man en bank och gömmer pengarna i skogen så slipper man undan med ett tidsbestämt fängelsestraff och får behålla pengarna! Lex Clark Olofsson 1975.

•••

Lördag 30 juni 2012

Yitzhak Shamir dog i dag, 96 år gammal. Ofrid över hans minne. Eftersom han var en man som trodde på Helvetet så har han nu kommit hem. Som  en av ledarna för Sternligan var han ansvarig för mordet på FN-medlaren Folke Bernadotte i Palestina 17 september 1948. Hur kunde denne mördare bli Israels premiärminister? Varför frös inte Sverige dom diplomatiska förbindelserna med Israel under dessa år? Alltså 1983-84 och 1986-92. Och begärde Yitzhak Shamir utlämnad till Sverige för att ställas inför rätta? Preskriptionstiden kunde ha tagits bort redan direkt efter mordet på Folke Bernadotte. Nu skedde det inte förrän 1 juli 2010. Brott lönar sig inte, fick vi lära oss som små. Som vuxna fick vi veta det motsatta.

•••

Måndag 18 juni 2012

Staden i mitt hjärta, Anders Wahlgrens fina tragiska film från 1992, sändes i kväll i SVT2. Man gråter hela tiden när man ser hur ett litet antal politiska vandaler på bara några få år förintar vad generationer under århundraden med svett, möda och blod skapat. Dessa galna politiker hade dessutom ingen som helst aning om ekonomi, för det är bättre med ett hus än två att bruka, förvalta och få intäkter av. Och bättre än tre hus, för dessa nya hus byggs för att rivas så snart som möjligt och ersättas av högre som står på spekulationsdriven högkostnadstomtmark. Under Miljonprogrammet 1965-75 byggdes en miljon lägenheter – och revs 400.000! Dom hade varit bra att ha i dag!

Det sas i programmet att vanligt folk stod förtvivlat och tittade på när husen revs, för man sa inte emot på den tiden, alltså under efterkrigstiden. Men så var det inte alls. En stor majoritet av stadsborna var jätteglada över att det gamla försvann, med motiveringen att ”Man kan inte spara på allt gammalt”. Jag vet detta, för jag började tjata emot rivningarna 1962 när min mormor och morfar tvångsevakuerades från Klockaregatan i Annedal här i Göteborg, till Pennygången i Högsbohöjd. Mormor dog inte förrän 1999 och kom aldrig över sveket från dom socialdemokratiska politikerna som hon röstat på hela sitt liv. Hon berättade att fram till Andra världskriget sköttes husen, målades och reparerades, men efter kriget gjordes ingenting – på 40 år! Hyresgästerna som punktligt betalt sin hyra fick fortsätta att ha kallt vatten inne och kallt dass på gården.

Jag fick aldrig något gehör för mina pläderingar för bevarande av staden som den var, och att man skulle bygga nytt där det fanns plats. Inte ytterområden, utan en ny stad intill den gamla, med torg och varierad bebyggelse – som man alltid byggt städer. Dom som inte ville riva var dom äldre som ville underhålla husen dom bodde i och behålla sina kvarter med låga hus och små butiker. I stort sett alla yngre ville riva och bygga högt, stort, modernt och dyrt. Senare, i slutet av 1970-talet när i stort sett allt var rivet och bara Haga fanns kvar, blev jag älskad av unga s.k. husockupanter som då tillfälligt fick nyttja ett hus i Haga. Detta för att jag skrev så positivt om dom i Göteborgs-Posten. Haga blev kvar, men sargat.

Vandaler i Stockholm, i urval: Hjalmar Mehr (s), Yngve Larsson (fp), Joakim Garpe (s), Åke Hedtjärn, ingenjör.

Vandaler i Göteborg, i urval: Torsten Henrikson (s), Per Nyström (s), Louis Campanello, fastighetsdirektör i Göteborgs rivningsbolag Göta Lejon. Riva för att bygga var denne stolles motto.

Vandaler i Malmö, i urval: Eric Svenning (s), Oscar Stenberg (s), Carl Ljungbeck (s).

Alla andra inte nämnda och inte glömda.

Ironidioti

Den som vill se på äkta hyckleri från Stockholms styrande politruker kan titta på filmen som fördömer vandalisering av lekplatser, parker, skyltar, gatlyktor m.m. Detta i skuggan av Hötorgsskraporna mitt i Stockholms totalvandaliserade innerstad med 700 rivna och förintade hus! Ditt Stockholm, 1960: En propagandafilm mot vandalisering och nedskräpning i Stockholm.

http://www.filmarkivet.se/sv/Film/?movieid=294&returnurl=http://www.filmarkivet.se/sv/Sok/?q%3dstockholm

•••

Tisdag 12 juni 2012

Inget uppsåt.

Sveriges rättsväsen har drabbats av uppsåts-Silberskynoja! Brottet har ingen betydelse längre, bara uppsåtet. Inget uppsåt – inget brott – inget straff! Tingsrätten i Lycksele har friat en man som påstår att han sov när han våldtog en kvinna. Hoppas detta inte är sant! Så galet kan väl ingen domstol döma? Så lättlurad kan väl inte ens en tingsrätt vara?!

Låt oss säga att en bilist blir fördröjd hos läkaren och kommer försent till sin parkerade bil där avgift betalts, men inte räckt. Felparkeringsavgift avkrävs. Uppsåtet var lika med noll. Varför gäller inte uppsåtsbegreppet i detta fall?

I Sverige har det i snart ett halvsekel varit synd om brottslingen, medan offret får skylla sig självt. Lagen måste ändras så att den som begår ett brott också får stå för det. Har man våldtagit så har man våldtagit. Det här påminner om rättegångscirkusen i Oslo kring den svårt mentalsjuke massmördaren Anders Behring Breivik. Där är frågan om han är tillräknelig eller sinnessjuk. Han är fullt tillräknelig eftersom han mycket väl visste vad han gjorde och klart kan redogöra för orsakerna. Samtidigt är det fel i huvet på honom. Det är fel i huvet på många massmördande män. Ingen skulle väl komma på tanken att påstå att Stalin, Hitler och Mao Zedong, som i årtionden mördade miljoner människor, inte visste vad dom gjorde? Helt medvetet och kalkylerat utförde dom sina brott, och var full tillräkneliga. Eller sov dom kanske?

•••

Fredag 11 maj 2012

Debatten har rasat i medierna om Västtrafiks kontrollanter som hoppade på en kvinna som betalt sin avgift och tvingade ner henne på golvet i spårvagnen. Kontrollanterna säger att dom följde sina instruktioner när dom bötfällde kvinnan som dom ansåg hade betalt för sent, d.v.s. sedan kontrollanterna stigit ombord. Ingen har insett att instruktionerna är felaktiga. Man kan inte bötfälla någon för tjuvåkning som har betalt. Om kontrollanterna inte hinner fram till passageraren innan den hunnit betala.••••••å har kontrollanterna misslyckats i sitt jobb!

•••

Fredag 27 januari 2012

Socialdemokraterna har valt ännu en troende partiledare, Stefan Löfven. Nu gäller det kärnkraft.

I november 2008 bildades Nätverket för framtidens energi av fackliga organisationer med bl.a. IF Metall och av arbetsgivarna med bl.a. Jernkontoret. Stefan Löfven sa då att det är: ”…hög tid att släppa gamla tiders reflexmässiga kärnkraftsmotstånd…”

Stefan Löfven får mycket att förklara nu när han måste överge arbetsgivarkompisarna och konvertera till socialdemokratin som blivit kärnkraftsmotståndare. 

•••

Lördag 21 januari 2012

”Jag är född socialdemokrat och jag kommer att dö som socialdemokrat.”

Sa Håkan Juholt när han i dag avgick som ledare för socialdemokraterna. Det här att göra religion av politik har vi sett resultatet av i kommunistiska länder med Lenin i sitt maosoleum,  Mao Zedong i sitt och Ho Chi Minh i sitt. Alla som balsamerade gudar. Albaniens Enver Hoxha låg en tid i sin pyramid, men flyttades, liksom Stalin.

Att Juholt var odemokratisk visste vi redan. Hans största misstag var att inte ställa upp i partiledardebatten tillsammans med av folket demokratiskt valda representanter.

Alla människor föds fria. Ingen kommer till världen med någon religiös tro eller politisk åsikt. Alla barn ska själva bestämma hur dom ska tänka.

Det skulle Håkan Juholt sagt i sitt avgångstal.

•••

Fredag 13 januari 2012

Det svenska rättssamhällets pågående haveri

Dagens ämnen:

Sprit lönar sig

Numera är berusning en förmildrande ursäkt för brott och leder till nedsatt straff. Den synen på sprit- eller nakotikapåverkade våldsverkare, till 90 % manliga, lämnade vi ju för decennier sedan. Vem i hela fridens namn vill återinföra denna våldsförhärligande och kvinnofientliga inställning?

Svenska kvinnan mannens täckta och betäckta slavinna

I går meddelades att heltäckande klädsel hos skolelever IBLAND inte är tillåtet. Det betyder alltså att heltäckande klädsel är tillåten i stort sett alltid. Totalt kvinnodiskriminerande! Ingen småflicka på jorden skulle ens komma på tanken att plötsligt, efter alla tidigare år i frihet, göra sig osynlig bakom en massa kläder. Detta gör flickorna enbart efter påtryckning från deras elaka föräldrar. Det handlar om psykisk könsstympning.

Heltäckande klädsel hos elever är tillåten i svenska skolor. Pojkar kan alltså sitta hela dagarna i skolan iklädda rånarluvor.

Vargamördande

Den vargfientliga naturföraktande regeringen har beslutat att 32 vargar ska dödas i årets s.k. skyddsjakt som börjar i dag.. Förutom tjuvjakten, förstås, som ingen gör något åt. Via en ynklig regering kan en liten grupp människor i Sverige bestämma hur allt vilt djurliv ska se ut i hela Sverige! För all framtid, ty utrotade djur är svåra att ersätta. Varför kan ingen inse att vilda djur, vargar och alla andra, har en stor potential för t.ex. undervisning och turism?

Sverige i utförsbacke

Alla måste väl förstå att Sverige befinner sig i utförsbacke! Vi har helt tappat koncepterna när det gäller ekonomin, och nu har turen kommit till rättsväsendet. Svensken har fått för sig att framsteg och framgång betyder att man jobbar mindre, river alla hus och lägger ner dom bästa företagen eller säljer dom till utlandet. Detta till skillnad från våra förfäder som byggde upp Sverige till en välfärdsstat, dom som arbetade sex dagar i veckan à åtta timmar och som inte fick sina två första semesterveckor förrän 1938, och en tredje 1951. Dom som BYGGDE hus och SKAPADE företag som växte till internationell storhet. För att nämna några industriföretag som kom till före 2:a världskriget: LM Ericsson, Alfa Laval, Atlas Copco, Volvo, Bahco, Sandvikens Järnverk, Svenska Tändsticksaktiebolaget, SKF. Och naturligtvis dom mekaniska verkstäder som korkade människor kallade varv och som dom i sin naivitet trodde bara kunde tillverka fartyg. Men dom tillverkade allt, och hade gjort så än i dag om dom fått finnas kvar. Götaverken och Eriksberg tillverkade förutom båtar t.ex. broar, byggnader, flygplan, vridscener till teatrar och den stora gasklockan i Göteborg. Arbetarna och ingenjörerna där klarade allt! I dag står vi med mössan i hand och är jätteglada när amerikaner och kineser köper t.ex. våra bilföretag.

Positivt tidigare i veckan:

Pojkstympning måste förbjudas

En enda vettig röst har hörts på sista tiden. Bengt Westerberg gick häromdan ut och ville förbjuda könsstympning av pojkar. Självklart ska det som så rart kallas omskärelse av pojkar förbjudas! Vilken liten pojke skulle frivilligt skära en del av snoppen av sig! Barnmisshandel är FÖRBJUDET! Om inte STYMPNING av barn är misshandel så finns inte misshandel. Då är det fritt fram för allt våld mot barn.

Varifrån kommer alla elaka föräldrar?

Vi lever i ett barnfientligt samhälle!

•••

Tisdag 27 december 2011

I Addis Abeba dömdes i dag Johan Persson och Martin Schibbey till 11 års fängelse. Den kriminella regimen i Etiopien visar sin svaghet och dömer också det fria ordet. Det är ställt bortom varje rimligt tvivel.

Vad som inte diskuteras i svenska media är huruvida omdömeslösa journalister är pålitliga. Är det naiva äventyrare som ska förse världen med fakta och sanningar?

•••

Söndag 20 november 2011

TV-eken i Stockholm ska mördas. En falang vill spara den, en annan vill slå den rotruttna 800-åringen till slant innan den ramlar omkull. Egendomligt! Var finns den svenska kompromissen? Lösning: Två rör med olika diameter ställs i varandra på någon decimeters avstånd runt trädet; alltså rör delade på längden.  Pålar slås långt ner i marken i utrymmet  mellan rören, botten täcks med makadam, utrymmet fylls med armeringsjärn och betong. Blåser eken omkull så står den kvar i alla fall. Kronan tuktas så att inte grenar ramlar ner.

•••

Fredag 18 november 2011

I radions Studio Ett, 16-timmen, i dag diskuterades könsstympning av pojkar, vilket naturligtvis är barbari  – det säger både sunda förnuftet och den allmänna medkänslan – och även helt förbjudet enligt FN:s Barnkonvention. En elak läkare försvarade könsstympning av pojkar, men inte av flickor. I Artikel 19:1 står att barn ska skyddas mot ”fysiskt eller psykiskt våld, skada eller övergrepp”. Man får alltså inte stympa barn. Inte skära öronen av dom, eller något annat heller. Självklart! I Sverige är det förbjudet att skära clitoris, förhud och blygdläppar av flickor, men – i strid med Barnkonventionen – är det tillåtet att skära förhuden av små försvarslösa pojkar, UTAN pojkarnas medgivande. Att sedan dessa barn som vuxna begår samma övergrepp mot sina barn försvarar inte stympningen. Den elake läkaren, som vill stympa barn, ansåg att det är tillåtet enligt Barnkonventionen! Han angav inte vilken artikel som tillåter det, men det skulle röra sig om en artikel där stympning tillåts av traditionella skäl. Studioreportrarna frågade naturligtvis inte vilken artikel den elake läkaren syftade på – katastrof! – men kanske var det Artikel 30, här in extenso:

Artikel 30 
I de stater där det finns etniska, religiösa eller språkliga minoriteter eller personer som tillhör en urbefolkning skall ett barn som tillhör en sådan minoritet eller urbefolkning inte förvägras rätten att tillsammans med andra medlemmar av sin grupp ha sitt eget kulturliv, att bekänna sig till och utöva sin egen religion eller att använda sitt eget språk.

Artikel 29 handlar också om barnets egen kulturella identitet.

Men INGENSTANS i dessa, eller några andra, artiklar står att barn får STYMPAS av kulturella skäl! Den elake läkaren hade alltså fel på alla punkter!

Stympningen av pojkar fortsätter, med politikernas goda minne. Sverige är ett barnfientligt land!

•••

Torsdag 17 november 2011

Varje dag diskuteras dementa åldringar som inte får den vård dom förtjänar. Alla ska få människovärdig vård. Men vill vi ha vård? Hur många vill leva sitt liv som dementa och inte känna igen sina barn? Jag vet ingen sådan. Alla jag har känt som blivit dementa skulle aldrig valt den tillvaron, och inte heller någon nu levande jag känner – och absolut inte jag själv! Vad gör man då åt problemet? Dom som vill leva som dementa gör ingenting. Vi andra skriver på vårt organdonationskort och i testamentet, att den dan vi är dementa så får vi en sömntablett, ett Ättestupepiller, och så somnar vi skönt ifrån alla problem och dör värdigt. Så illa som vi behandlar dementa skulle vi aldrig behandla djur!

•••

Söndag 13 november 2011

Veckans glada nyhet i etermedierna denna vecka var att numera endast 23 % av Sveriges befolkning råkade ut för brottslighet 2005, mot hela 26 % 2005. Vi ska alltså vara glada över att en hel fjärdedel av folket  får sin tillvaro förstörd av gangsters…

Så var det Håkan Juholt i Lördagsintervjun SR:s P1 som tyckte att svenskarna är så dumma så att dom tror att Socialdemokraterna är i valsamarbete med Sverigedemokraterna bara för att dom står bredvid varandra i en valdebatt. Sådana debatter ställer sossarna, 24,4 % av väljarna i senaste Skop-undersökningen, minsann inte upp i!

•••

Söndag 30 oktober 2011

Dagens stora ämnen i etermedierna:

Ämne 1. Jordens befolkning blir 7 miljarder. Ingen fara, säger SVT, det planar ut år 2100.

Ja, det är klart att det planar ut när det inte finns vare sig mat eller vatten. Jorden är ju redan överbefolkad flera gånger om! Haven är utfiskade och skogarna nerhuggna. Vad kan man vänta sig av en sådan planet, befolkad av en oansvarig mänsklighet?

Ämne 2: Dom kriminella motorcykelgängen breder ut sig i våra östra grannländer, och i Sverige.

Ja, och om nu polisen vet att dom är kriminella, varför sitter dom då inte bakom lås och bom? 

Folk är rädda, säger polisen. Och vad är polisen som ingenting gör?

Jo, så var det ju senaste SAAB-nytt också, förstås. Kinesiska Youngman och Pang Da ska slänga upp 5,5 miljarder kronor för att ta fram fyra nya bilmodeller. När Volvo presenterade 850 år 1991  så hade bara den kostat 8 miljarder!!! För 20 år sedan!

Det här har ingenting med nånting att göra, utan jag bara berättar att i den första Sherlock Holmes-historien A Study in Scarlet; En studie i rött, nämner Holmes en storskurk som ännu inte har åkt fast: ”…the notorious Muller”.